شاه نشین
شاه نشین یکی از روستاهای مُلک مکوند است که مابین هفتکل و باغملک و زیر سایه کوهساران آسماری ؛ همانجایی که نخجیر بزرگان و تک تیراندازان بختیاری است هر صبحگاه با صدای تیهو و کبک به آفتاب درود می فرستد و هر شامگاه نیز با صدای پای آب که از میان آبادی می گذرد به خواب می رود.
شاه نشین یعنی جای نشستن شاه ... به نوشته ي آقاي امير آرمين پژوهش گر ارجمند و نويسنده كتاب ((تاريخ بختياري و شرحي بر جانكي و طايفه مكوند)) نادر شاه افشار بعد از بازگشت از كهگلويه و بوير احمد و در سر راه سفر به شوشتر در اين منطقه اتراق كرده و از آن تاريخ به بعد آنرا شاه نشين ناميده اند ولی در اصطلاح جغرافیایی به مکانی که از سه طرف در احاطه کوهها باشد شا ه نشین می گویند .
روستای شاه نشین از طرف شرق با کوه آسماری و روستاهای صحرای توله (آبلشکر و چشمه روغنی) و از سمت مغرب با روستاهای سرتیوک ، جارو و دیمه درب و از سمت شمال نیز با بیدزرد و گل گیر همسایگی دیرینه دارد .
فاصله روستای شاه نشین از سمت مغرب و روستای سرتیوک به هفتکل نزدیک بیست کیلومتر و از سمت شرق و صحرای توله با هفتکل بیش از چهل و پنج کیلومتر است.
با توجه به زمینهای حاصلخیز کشاورزی و مراتع وسیع و بکر، کار اصلی مردم ساکن در روستای شاه نشین کشاورزی و دامپروري است و هم اکنون به صورت ثابت بیش از ده خانوار و بصورت فصلی نزدیک به يكصد و پنجاه خانوار در این روستا ساکن هستند .
در اول انقلاب و قبل از آن بدلیل نبود مدرسه راهنمایی در شاه نشین ساکنان این روستا جهت ادامه تحصیل فرزندانشان مجبور به کوچ به هفتکل بودند و به همین دلیل در یک دوره ی ده ساله (تا سال شصت و پنج) تقریباً هشتاد درصد ساکنین به هفتکل و اهواز مهاجرت کردند ودر کوتاه مدتی این روستا به مخروبه ای تبدیل شد و بعد از آن نسل جوان شاه نشين با راه اندازي انجمن سبز (در سال هفتاد و هشت) باهمت و كار مضاعف،اتحاد ، همدلي و يكرنگي در راستاي احياي اين روستاي زيبا گام برداشتند كه گزارش گوشه اي از مهمترين عملكرد اين سازمان مردم نهاد در همين تارنما آمده است.